Tim Theuns (Pure C) wint Wine Making Challenge 2018 en Winnaar 2017 Lendl Mijnhijmer neemt eigen blend in ontvangst

Gisteren vond de tweede editie van de Wine Making Challenge plaats, die parallel werd gehouden met de kookwedstrijd Slag op de Schelde. Deze tweede editie van de Wine Making Challenge staat op naam van Tim Theus (25) van Restaurant Pure C in Cadzand. Lendl Mijnhijmer, winnaar van vorig jaar, mocht zijn eigen blend op fles in ontvangst nemen.

Vijf topsommeliers- waaronder Tim Theuns (25)  kregen op 18 juni 2018 al varend de kans om van onze rode mono-cépage wijnen van ons wijnhuis Pago Casa del Blanco hun eigen blend te maken.

De Jury bestaande uit wijnmaker Juan Haro, Vinoloog Anne-Wies en Winnaar 2017 Lendl Mijnheimer zaten gelukkig op een lijn. Ze vonde de wijn heel compleet met mooie zuren en veel fruit.

Tim Theuns zelf vertelt dat hij een eigenzinnige versie van een Spaanse wijn heeft willen maken. Hij heeft hem gemaakt alsof hij bestemd was voor Pure C. Een frisse, doordrinkbare wijn met body.

Lendl Mijnhijmer mocht zijn eigen wijn – met eigen etiket – na afloop van de challenge in ontvangst nemen. Volgend jaar valt deze eer te beurt aan Tim Theuns.