Gratis thuisbezorgd vanaf €100,- met iDEAL

Ons team

Juan Haro - Oprichter & General Manager Vinotage-Vinos QuiXoteJuan Haro – Oprichter & General Manager

Juan is de oprichter en general manager van Vinos QuiXote: een groep kleine familie wijnhuizen uit verschillende Spaanse D.O.’s. Onze enthousiaste wijnmakers zijn gepassioneerd over het maken van pure en ambachtelijke wijnen en het creëren van nieuwe ervaringen, in samenwerking met toegewijde partners over de hele wereld. Het is Juan Haro’s missie samenwerkingsverbanden op te bouwen en uit te breiden om zichzelf zo te kunnen onderscheiden van de grote productiewijnhuizen. Naast zijn ingenieursdiploma heeft Juan een MBA Bedrijfswetenschappen. Hij houdt van sport, met name van hardlopen en skien. Juan heeft 2 kinderen en woont zowel in Spanje als in Nederland.

Antonio Merino Arribas – Wijnmaker

De passie voor enologie komt van de wijntraditie in de familie Sánchez Contreras. Antonio, samen met zijn vrouw Sandra, is één van de eerste micro vinificatie estates gestart. Na verschillende pogingen bereikten ze het gewenste resultaat, wat heeft geleid tot de overstap van wijn maken in een “garage” naar het bouwen van hun eigen wijnhuis. Vandaag, 20 jaar na het maken van hun eerste wijnen, hebben zij de ‘single estate’ reputatie behaald door het creëren van D.O.P. Pago Casa del Blanco.

Our team: Antonio Rodriguez - Winemaker VinotageAntonio Rodriguez – Wijnmaker

Na de afronding van zijn vinologen- en marketing opleiding is het leven van Antonio onlosmakelijk verbonden geweest met de wijnwereld. Hij heeft ervaring opgedaan in verschillende wijnhuizen in Extremadura, Castilla la Mancha en Rioja. Tijdens de eerste jaren was zijn werk het meest toegespitst op het technische aspect en het maken van wijn, maar later is hij zich meer gaan richten op het volledige proces van het maken van wijn tot het product design. Antonio is de wijnmaker van Bodegas Martinez Saez, gelegen in het hoogvlaktes van La Mancha.

Ana Meler – Wijnmaker

Ana is één van de drie zuster eigenaren van Bodegas Meler, familie-eigendom van het wijnhuis van de Somontano (Spanje) en Technisch Directeur van Bodegas Meler. Zij is verantwoordelijk voor het technische deel van de wijnmakerij en houdt zich bezig met haar passie: het zorgvuldig controleren van de wijngaarden de wijnbouw en het creëren van wijnen. Ana heeft een opleiding tot landbouwkundig ingenieur en heeft een master in wijnbouw en wijnmarketing. Haar wijnen zijn inspirerend, traditioneel met een moderne twist. Zij is in vele tijdschriften geprezen als getalenteerd en innovatief wijnmaakster in Spanje.

 

Toni Coca – Wijnmaker

Toni Coca is een belangrijke en invloedrijke Catalaanse wijnmaker die opgegroeid is omgeven door wijngaarden.
Hij komt uit een wijnfamilie en om deze reden heeft hij op jonge leeftijd ook voor zijn passie gekozen:
het maken van gastronomische wijn. Een groot deel van zijn leven heeft Toni onderzoeken gedaan naar de
wijnprocessen, het begrijpen van de terroir en de wijnranken. Op deze manier is hij enorm veel te weten
gekomen over de druifrassen en de verschillende mogelijkheden van het wijn maken. Toni maakt biologische en conventionele wijnen met een eigen persoonlijkheid.  Zijn wijnen kenmerken door intense structuur, fruitaroma en elegantie zonder toevoegingen van chemische producten.

Back to Top
0

Your Cart