Gratis thuisbezorgd vanaf €100,- met iDEAL

Home / Wijnhuizen / Bodegas Gandesa Planas Albareda
 

Bodegas Gandesa | D.O. Terra Alta

Bodegas Gandesa ligt in het karakteristieke dorpje Gandesa en is in 1918 opgezet door een groepje wijnboeren. De bodega is gebouwd in een modernistisch gebouw van de architect Cesar Martinell. Dankzij de prachtige architectuur is de bodega uitgeroepen tot één van de 7 wonderen van Catalunya.

Terra Alta (hoogland) ligt in het uiterste zuiden, grenzend aan de regio’s Valencia en Aragon en is het hoogste DO-gebied van Catalonië. In het gebied wordt al eeuwenlang wijn geproduceerd. Het gebied ligt op ca. 350 meter boven de zeespiegel en wordt gedomineerd door een mediterraan klimaat met weinig neerslag en een constante aanwezigheid van wind. Vrieskou in de winter en extreem hoge temperaturen in de zomer, zijn perfect voor de productie en bereiding van uitzonderlijke wijnen.

De “Garnacha” en “Cariñena” zijn de lokale druifsoorten in de regio D.O. Terra Alta waar we in Bodegas Gandesa mee werken.Uniek is het aantal verschillende terroirs binnen één wijnperceel welke zorgt voor uitzonderlijke witte Garnacha ’s vol karakter.

Bodegas Gandesa is beperkt open voor bezoek waar de prachtige architectuur en het wijnbouw proces bezichtigd kan worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons.

De wijnen

      

Terug naar wijnhuizen 
Back to Top
0

Je winkelwagen