Wine Making Challenge 21 Mei 2019

Slag op de Schelde open voor inschrijving beste Sommelier 2019

Na de succesvolle eerste twee Challenges organiseren wij ook dit jaar weer in samenwerking met Slag op de Schelde de 3de editie van Wine Making Challenge 2019. Een wedstrijd waarin top sommeliers strijden om de prijs voor de beste Spaanse QuiXote-blend 2019. De ruim 200 bezoekers kunnen live zien hoe de sommeliers tot hun blendkeuze komen.

Als basis voor de blending staan onze mono-cépage wijnen van het Pago (Gran Cru) wijnhuis. Deze worden zorgvuldig voorgeproefd. In een aantal rondes worden de deelnemers in staat gesteld om tot een optimale blending te komen en wellicht de “meester” te overtreffen. Hierbij schrijft de sommelier een self made tasting note uit waarin hij/zij de blending onderbouwd. De tasting note vormt ook een onderdeel van de eindscore.

Deelnemen aan deze wedstrijd kan alleen op uitnodiging, maar één ding staat vast… het wordt een sterk deelnemersveld bestaande uit 5 topsommeliers. Afgelopen 2 jaar is de WMC gewonnen door resp. Lendl Mijnhijmer en Tim Theuns…wie volgt?

Deelname aan de wedstrijd is alleen mogelijk op uitnodiging, maar er zijn enkele plaatsen beschikbaar voor vrije inschrijving.

Schrijf je nu in en wellicht selecteren we jou!
Graag ontvangen we een email met motivatie op info@vinosquixote.com uiterlijk voor 1 april 2019.

Er staat veel op het spel… van de winnende blend wordt namelijk een LIMITED EDITION gemaakt van zo’n 1000 flessen met de naam van de winnende sommelier op het etiket.

Deze Limited Edition zal gedistribueerd worden in de 14 landen waar de QuiXote Pago wordt gedronken binnen Europa, Azië en USA.

Graag tot ziens tijdens Wine Making Challenge 2019!
Juan Haro,
Vinos QuiXote